Leen en Yves zijn beide 40 jaar en trotse ouders van twee dochters. Het zijn echte avonturiers en trekken er vaak op uit om met het hele gezin te gaan wandelen. Hun droom? Een tweede verblijf in de Ardennen, waar ze hun weekends en vakanties kunnen doorbrengen. Na een gesprek bij hun huisbank waren ze echter snel overtuigd dat ze deze droom aan zich voorbij moesten laten gaan. Tot ze bij iFinco aanklopten. Benieuwd wat iFinco voor hen kon betekenen? Lees dan snel verder!
I Finco case Leen en Yves

Een tweede verblijf kopen en eigen woning aflossen: haalbaar of niet?

Leen en Yves hebben een vakantiewoning in de Ardennen op het oog van €250.000. Op het moment dat ze langsgaan bij de bank, hebben ze €45.000 eigen middelen ter beschikking en betalen ze maandelijks €1.200 af voor hun eigen woning.

Een gesprek bij de bank hielp hen niet veel verder. De bank wou maximaal 80% van hun aankoop financieren en dit op een looptijd van slechts 20 jaar. Dit betekent dat ze zelf €95.000 spaargeld zouden moeten investeren en een maandaflossing van €1.000 moeten betalen, naast de aflossing van hun eigen woning. Een totale aflossing van €2.200 per maand dus!

Een vriend van het koppel raadde hen aan om bij iFinco langs te gaan. Dat gesprek liep gelukkig helemaal anders...

De oplossing van iFinco

iFinco adviseerde het koppel om geen spaargeld te investeren en alles te ontlenen van de aankoop en de kosten.

Om hun maandelijkse aflossing te laten dalen, stelde iFinco een hergroepering van kredieten voor waarbij ze het openstaand bedrag van hun lopend krediet samen nemen met de kostprijs van hun droomwoning in de Ardennen. Dit komt neer op een krediet van in totaal €485.000.

Daarnaast raadde hun iFinco adviseur aan om de looptijd te verlengen naar 25 jaar, waarvan 30% met uitgesteld krediet (bulletkrediet). Bij een bulletkrediet betaal je tijdens de looptijd van het krediet enkel de intresten op het geleende kapitaal. Pas bij de einddatum wordt het volledige kapitaal in één keer terugbetaald. Leen en Yves ontvangen beide op hun pensioenleeftijd een mooie som van hun pensioensparen, wat hen dan toelaat om dit kapitaal af te betalen.

Door deze oplossing betalen Leen en Yves maandelijks maar €1.550 af, wat slechts €350 meer is dan hun huidige maandlasten! Bovendien mag de woning ook verhuurd worden wanneer ze zelf geen gebruik maken van het pand.

Ook een tweede woning op het oog?

Er is meer mogelijk dan wat klassieke banken je doen vermoeden. Benieuwd? Maak dan snel een afspraak met iFinco. Onze kredietspecialisten helpen je graag met het verwezenlijken van jouw vastgoeddroom!

Neem contact op