Nick is 35 jaar en werkt als kok in een restaurant. Een aantal jaar geleden heeft hij een eigen appartement gekocht en daarnaast heeft hij ook een autolening lopen. Door de coronacrisis daalde zijn loon echter met 30%, waardoor het afbetalen van zijn woning en wagen hem zwaar vallen. Hij wilt graag meer financiële ademruimte en klopt aan bij iFinco.
Case Nick

De situatie van Nick: 30% minder loon, maandaflossing van 1.300 euro

Zeven jaar geleden kocht Nick een appartement van 250.000 euro. Zijn bank vroeg toen om zijn eigen middelen van 65.000 euro volledig te investeren in de aankoop voor de beste rentevoet te bekomen. Omdat zijn loon dit toeliet hadden ze hem ook aangeraden om een krediet op 20 jaar te nemen in plaats van 25 jaar. Hij leende 200.000 euro op 20 jaar, wat een maandaflossing van 1.100 euro gaf.

Twee jaar geleden kocht Nick een nieuwe wagen en hiervoor sloot hij een krediet af op 5 jaar. Hiervoor lost hij maandelijks 200 euro af.


Door de coronacrisis verloor moest Nick het met 30 % minder loon doen en was zijn maandelijkse aflossing van 1.300 euro hem veel te zwaar.

Wat stelde iFinco voor?

iFinco hielp Nick met het verlagen van zijn maandelijkse aflossing door het herfinancieren en hergroeperen van zijn lopende kredieten.

Het hypothecair krediet en de lening voor zijn wagen werden samen gebracht op één krediet en de looptijd werd verlengd naar 25 jaar. Hierdoor daalde Nick zijn maandaflossing met €700!

Opmerking

Men kijkt te veel naar rentevoet en te weinig naar de juiste oplossing. Maar goedkoop is niet altijd juist. Men denkt te veel aan wat het kost en niet in wat het kan opbrengen.

Een te korte looptijd nemen voor je kredietproject is de meest voorkomende fout. Velen laten zich leiden door de instructies van grootbanken hierin. Een krediet moet echter meelopen met je levensweg, daarom is het belangrijk om een krediet te durven aanpassen aan de huidige levenssituatie.

Ook jouw kredieten herbekijken?

Onze kredietspecialisten helpen je graag met het creëren van meer financiële ademruimte. Hierbij stellen we steeds jouw individuele situatie voorop. Benieuwd wat iFinco voor jou kan betekenen? Maak vandaag nog een afspraak!

Neem contact op