Een betalingsuitstel voor een woonkrediet houdt in dat je gedurende 12 maanden geen kapitaal meer moet aflossen. De interesten blijf je wel betalen. De looptijd van je krediet zal verlengd worden met 12 maanden. Het betalingsuitstel kan worden aangevraagd in de periode van 1 oktober 2022 tot en met 31 maart 2023. Dit uitstel gaat niet terug in de tijd en is dus enkel geldig voor komende aflossingen. Eens uitstel aangevraagd is dit onomkeerbaar.

Aan welke voorwaarden moet ik voldoen?

Om een betalingsuitstel voor je hypothecair krediet (enkel het kapitaal, niet de interesten te krijgen, moet je voldoen aan deze vier voorwaarden:

  1. Het gaat om een hypothecair krediet van je hoofdverblijfplaats in België (op het moment van de aanvraag tot betalingsuitstel)

2. Op het moment van de aanvraag tot betalingsuitstel is het totaal roerend vermogen (van alle kredietnemers samen) op zicht- en spaarrekeningen en in een beleggingsportefeuille bij de eigen of een andere bank kleiner dan 10.000 euro. Pensioensparen wordt hier niet in meegerekend. Als je samen met je partner een hypothecair krediet hebt afgesloten, mag jullie totaal roerend vermogen samen niet hoger zijn dan 10.000 euro.

  1. Er was op 1 maart 2022 geen betalingsachterstand geregistreerd in de Centrale voor Kredieten aan Particulieren (CKP)
  2. Je hebt een afbetalingsplan lopende of aangevraagd bij je energieleverancier.

Naast deze vier voorwaarden, zal Ifinco ook een gratis kredietanalyse uitvoeren. Vul het onderstaande formulier in en upload de nodige documenten. De verklaring op eer moet ook ingevuld worden en mee upgeload. Je kan het formulier hier downloaden (Verklaring op Eer document).

Wij blijven steeds tot uw dienst,

Mathias Cooreman